Professionel myrebekæmpelse på Sjælland
– slip af med myrer i huset eller haven

Fuld tilfredshed eller vi kommer igen!
Vi påbegynder ofte bekæmpelsen samme eller næste dag
Vores telefoner er åbne døgnet rundt - alle dage
Du får altid en overslagspris før vi begynder arbejdet
 

Myrer er et nyttedyr i naturen. Men når de indtager dit hus, din terrasse eller din græsplæne, er de sjældent særligt velkomne.

Der findes ligefrem historier om, at myrer har undermineret huse, så de styrtede sammen. Og hvis det er herkulesmyren, du har fået besøg af, kan det godt lade sig gøre. Men det sker normalt kun i tilfælde, hvor et stort myreproblem ikke har været behandlet i flere år.

Har du myrer i haven i stort antal, kan de også sagtens underminere din nyanlagte terrasse, så fliserne kommer til at ligge skævt.

Nogle myrer er desuden sygdomsbærere, og derfor er det heller ikke særligt lækkert at have dem til at løbe rundt på køkkenbordet.

Du kan gøre meget for selv at forebygge problemer med myrer, samt behandle problemet. Men er dit myreproblem stort, eller vil du gerne bare af med problemet hurtigt, bør du søge professionel hjælp til myrebekæmpelse.

Slip af med myrer hurtigt og effektivt
Bliv ringet op indenfor 2 timer
 

Myrebekæmpelse trin for trin

 

Trin 1: Vi finder ud af, hvor myrerne færdes
For at myrebekæmpelsen kan være effektiv, er det vigtigt at vide, hvor myrerne færdes. Derfor finder vi først ud af, hvordan de bevæger sig rundt i dit hus eller din have.

Trin 2: Udlægning af gift
Dernæst udlægger vi gift. Vi anvender forskellige typer myregift, alt efter hvor dit myreproblem er, samt hvor omfattende det er. Vi giver dig også gode råd til, hvordan du undgår myrer i fremtiden.

Trin 3: Myregiften virker i løbet af en 1-3 uger
Arbejdermyrerne bringer giften med tilbage til boet, hvor det slår kolonien ihjel. Derfor kan der gå op til tre uger, før myrebekæmpelsen virker. En del myrer dør dog med det samme.

Trin 4: 2 ugers garanti mod nye myreangreb
Det er stort set altid tilstrækkeligt med ét besøg ved myrebekæmpelse. Men vi giver dig alligevel 2 ugers garanti mod nye angreb. Så er du sikker på, at problemet ikke vender tilbage.

 
 

Med hjælp fra skadedyrforbudt.dk kan jeg igen nyde min flotte græsplæne…

Anders Jensen, Mørkøv

Hurtig og effektiv myrebekæmpelse

Du har måske allerede prøvet selv at bekæmpe myrerne – enten med myrelokkedåser eller myregift til udvanding. Det kan sagtens være effektivt. Men det tager ofte lang tid, og ved store problemer med myrer, kræver det professionel hjælp.

De midler vi bruger til myrebekæmpelse, er mere koncentrerede – og dermed virker de både hurtigere og mere effektivt – end de midler, der fås i byggemarkeder og lignende.

Det betyder, at vi kan sikre, at du hurtigt slipper af med dine myrer i huset eller i haven.

Brug af myregift ved myrebekæmpelse

Myregift kan være hurtigvirkende, så det slår myren ihjel, så snart den kommer i berøring med giften. Men det kan også være et langsomtvirkende giftstof, som myrerne bringer med tilbage til boet.

Hvilken type, der skal bruges, afhænger af den pågældende situation. Og ofte er der tale om en kombination af begge typer.

Hurtigtvirkende myregift

Den hurtigtvirkende myregift bruger vi normalt, hvis der eksempelvis er tale om myrer på terrassen. En nyanlagt terrasse tiltrækker myrer, fordi det løse sand gør det nemt at grave gange under fliserne.

Men det sidste du ønsker på din nye terrasse, er besøg af en flok sorte insekter, der graver sand op på terrassen og underminerer fliserne.

Ved at lægge et spærrebælte af hurtigtvirkende myregift omkring terrassen, kan vi forhindre, at myrerne invaderer din nye terrasse, inden du selv kan nå at tage den i brug.

På den måde kan du lynhurtigt slippe af med myrerne på et bestemt sted.

Langsomtvirkende myregift

Men har du et mere generelt problem med myrer indendørs – fx myrer i køkkenet – er den hurtigtvirkende myregift ofte ikke særligt effektiv. For den tager ikke hånd om årsagen til problemet.

Har myrerne først fundet ud af, at de kan finde mad i dit køkken, så laver de duftspor, som de andre myrer fra boet kan følge, og så hjælper det ikke meget at slå de myrer ihjel, der dukker op i køkkenet. Der kommer bare nye fra boet.

I så fald er det nødvendigt at gå efter dronningen i myreboet. Det er nemlig sådan, at alle myrerne i et bo stammer fra én og samme dronning. Dronningen er altså mor til alle myrerne, og uden mor går det som bekendt ikke.

Hvis dronningen dør, kan myrerne ikke holde boet kørende, og dermed dør de fleste af myrerne, mens resten flytter ind i et andet bo i nærheden.

Arbejdermyrerne – det er dem, du møder i køkkenet – forveksler den langsomtvirkende gift med mad, og tager den med tilbage til boet. Dermed er der stor sandsynlighed for, at dronningen bliver fodret med giften og dør.

Men det er vigtigt, at giften placeres tæt ved de veje, myrerne i forvejen bruger. Ellers finder de ikke frem til den, og så virker den ikke. Derfor er første skridt at finde ud af, hvor myrerne normalt bevæger sig.

Myrebekæmpelse med langsomtvirkende myregift tager typisk fra nogle dage til en uge. Derfor må du væbne dig med tålmodighed i nogle dage. Til gengæld er behandlingen meget mere effektiv i forhold til at sikre, at problemet ikke opstår igen.

Myrer i Danmark

Den mest udbredte myre i danmark er den sorte havemyre. Det er den, der langt oftest optræder enten i haven eller indendørs i huset. Men den findes også de fleste andre steder i naturen.

Den sorte havemyre er 3-5 mm. lang og mørkebrun – næsten helt sort.

Ud over den sorte havemyre, er de mest udbredte myrer i Danmark den røde skovmyre, den gule engmyre og stikmyren. Men der findes også en lang række andre myrer i Danmark, der er mere sjældne, eller som lever på bestemte steder.

Specielt er det værd at nævne herkulesmyren, der er den største myreart i Danmark. Arbejderne bliver helt op til 14 mm. lange. Herkulesmyren lever i skovområder og bygger sit bo ved at grave gange i træ.

Hvis den flytter ind i trækonstruktionen på et hus, kan det i sidste ende være ødelæggende for huset. Det sker oftest ved sommerhuse i skovområder.

Myrer som nyttedyr

Selvom vi betragter myren som et skadedyr, når den flytter ind i vores huse, eller under fliserne på den nyanlagte terrasse, er det værd at huske på, at myrerne også er et vigtigt nyttedyr.

Myrerne spiser en lang række af de forskellige skadedyr, du har i haven. Og på den måde er den med til at holde bestanden af disse nede. Myren er faktisk så effektiv en skadedyrsbekæmper, at man flere steder i verden bruger den til økologisk skadedyrsbekæmpelse i plantager.

Det betyder ikke, at du ikke skal bekæmpe myrer i huset eller under terrassen, hvor de er til gene. Men overvej lige en ekstra gang, om det nu også er vigtigt at bekæmpe myretuen i den fjerneste ende af haven.

Vær også varsom med, hvor meget gift du bruger til myrebekæmpelse i haven. Hælder du eksempelvis store mængder gift ud, for at slippe af med myrer i græsplænen, slår du både myrer og andre af nyttedyrene i jorden ihjel.

Dyrene hjælper med at lufte jorden under plænen og holder den sund. Spreder du myregift på græsplænen, risikerer du, at det resulterer i gule pletter på græsplænen.

Flyvemyrer

I juli og august dukker flyvemyrerne op. Flyvemyrerne er større end de myrer, du normalt ser i haven, og så har de vinger. Men der er stadig tale om samme art, nemlig den sorte havemyre.

De myrer du normalt ser, er arbejderne. Det er sterile hunner, der ikke kan formere sig. Men flyvemyrerne er frugtbare hanner og hunner. I juli og august måned parrer hannerne og hunnerne sig. Og det er i den forbindelse, at du kan se flyvemyrerne. De vælter ud af boet allesammen lige på én gang.

Hannerne dør kort efter parringen, og hunnerne får ikke lov til at vende tilbage til det gamle myrebo. De skal selv ud og finde et nyt sted, hvor de kan etablere deres eget bo og blive dronning.

Bekæmpelse af flyvemyrer sker på samme måde som ved almindelige myrer. Og normalt tager det kun et par dage, før flyvemyrerne forsvinder igen af sig selv. Men i de dage, kan de til gengæld opleves i meget stort antal.

Oplever du mange flyvemyrer i dit hus, er det et tegn på, at der gemmer sig et større myrebo et sted under dit hus. Det er vigtigt enten at få bekæmpet flyvemyrerne, eller lukket dem ud, så de ikke også slår sig ned i dit hus. Men det er mindst lige så vigtigt, at få bekæmpet det skjulte myrebo, alle flyvemyrerne er kommet fra.

Fuld tilfredshed eller pengene tilbage

Vi sætter en stor ære i hurtig og effektiv myrebekæmpelse. Derfor er det også vigtigt for os, at du er helt tilfreds med det arbejde, vi laver hos dig.

Af samme grund giver vi dig 2 ugers garanti, efter at vi bekæmpet myrer hos dig. Da myrer er naturligt forekommende og vigtige dyr i naturen, kan vi ikke garantere, at du ikke kan støde på enkelte myrer efter bekæmpelsen.

Men vedbliver problemet med mange myrer mere end en uge efter behandlingen, eller vender det tilbage i samme styrke, er det tegn på, at det ikke er lykkedes at få dronningen slået ihjel. I så fald kommer vi tilbage og laver myrebekæmpelse igen inden for 2 uger, uden omkostninger for dig.

Pris på myrebekæmpelse

Prisen på myrebekæmpelse afhænger af, hvor stort dit hus er og hvor meget tid, vi forbruger. Ved et hus med grundplan på 150 m2 koster en behandling både udenfor og indenfor fra 1.500 kr. Det er minimumsprisen for en behandling, som inkluderer 2 timers indsats, moms og materialer/midler. Vores kørselstid fra firma- til kundeadresse skal indregnes i de 2 timers indsats.

Vi prøver altid at give dig en fast pris på bekæmpelsen fra starten, så du undgår grimme overraskelser på prisen. Særlige opdagelser under bekæmpelsen, som kræver tidskrævende opmærksomhed, vil selvfølgelig kunne påvirke det forventede tidsforbrug, så opgaven kan blive dyrere. Den oplyste pris er altid inkl. moms.

Betalingen foregår nemt: Der bliver tilsendt en faktura på mail med betalingsfrist på 7 dage til privatkunder. Der er selvfølgelig også mulighed for at betale kontant eller på MobilePay efter afslutning af besøget. Erhvervsvirksomheder og offentlige kunder får tilsendt en faktura med 8-21 dages betalingsfrist.

Løbende myrebekæmpelse

Som nævnt er myrer naturligt forekommende, og derfor er det også umuligt at slippe af med myreproblemer én gang for alle. Som regel medfører en effektiv myrebekæmpelse, at problemet forsvinder i nogle måneder.

Men hvis du døjer med tilbagevendende myreproblemer år efter år, kan det godt betale sig, at vælge vores abonnement på myrebekæmpelse.

Med et abonnement på myrebekæmpelse, kommer vi ud og bekæmper myrer med 3 aftalte behandlinger pr. sæson. Du får med denne aftale en rabat på flere tusinde kroner, i forhold til, hvis du havde bestilt tre enkeltbehandlinger. Har du brug for mere end tre behandlinger på en sæson, får du disse enkeltbehandlinger til en stærkt reduceret pris. Prisen på abonnementet afhænger af flere faktorer, bl.a. af afstanden mellem os og dig, størrelsen på områderne der skal behandles, omfanget af problemet, risikoen for ny myreforekomst, og om du evt. i forvejen har abonnement hos os på bekæmpelse af andre skadedyr.

Læs mere om det generelle i vores abonnementer på skadedyrsbekæmpelse her.

Slip af med myrer hurtigt og effektivt
Bliv ringet op indenfor 2 timer
 

Spørgsmål og svar om myrebekæmpelse

Det kommer meget an på, hvor mange du har.

Ser du myrer i huset en sjælden gang imellem, er der ingen grund til alarm. Myrer er et af de dyr, der er flest af i den danske natur. Så du kan ikke undgå at se myrer i ny og næ. Faktisk kan myrer finde på at bevæge sig helt op til 100 meter væk fra deres bo for at finde mad.

Men oplever du store problemer med myrer i huset, er det sandsynligt, at der ligger et myrebo under dit hus, eller meget tæt på. I så fald bør du tage hånd om problemet og bekæmpe myrerne inden problemet bliver større.

Myrerne kommer ind i dit hus for at lede efter noget at spise. Hvis de finder det, så udlægger de små duftspor, så de selv, og andre myrer fra kolonien, kan finde tilbage igen.

Derfor er den mest effektive måde at undgå problemer med myrer i fremtiden, at sørge for, at de ikke kan finde den mad, de går efter.

Du har sikkert set et stykke ispapir, der var fuldstændigt dækket af myrer på en varm sommerdag. Det skyldes, at myrer er vilde med søde sager.

Det samme gælder de søde sager i dit hus. De tiltrækker myrer. Og derfor handler forebyggelse af myrer indendørs om at fjerne adgangen til søde sager.

Nogle af de typiske ting, myrerne kan finde i dit køkken, er:

 • Sukker, der er spildt på gulvet
 • Brugte glas, der ikke er vasket op endnu, med en smule sodavand eller lignende i bunden
 • En sukkerskål uden låg
 • Søde sager, der står fremme på bordet
 • Ispapir i skraldespanden

Sørg for at holde køkkenet godt rent og frit for den slags. Så er der god sandsynlighed for, at du kan holde myrerne ude af dit hus.

Forebyggende sprøjtning

Har du ofte problemer med myrer, kan det være en god idé at foretage en forebyggende myrebekæmpelse i april måned. Det er lige før myrerne begynder at blive aktive, og det kan være med til at forhindre et tilbagevendende problem med myrer i huset.

En stor del af myrerne vil dø umiddelbart efter vores myrebekæmpelse. Men en vigtig del af behandlingen er at få giften transporteret ned i boet. Det sørger arbejdermyrerne for.

Nede i boet rammer giften mange flere myrer, og til sidst dronningen. Det betyder, at boet opløses, og dit myreproblem forsvinder.

Processen med at få giften spredt i hele boet og til dronningen tager typisk nogle dage efter vores besøg. Derfor kan der gå op til en uge, før dit myreproblem er væk.

Myregiften vi anvender, er ikke farlig for hverken kæledyr eller mennesker, når den først er lagt ud. Det er dog en god idé at beskytte sig selv og andre mod at indånde midlerne, når de spredes.

Det gøres fint med en helt almindelig støvmaske, samt ved at holde dyr og børn væk fra området, giften spredes i.

Men efter spredningen er giften ikke farlig for mennesker og dyr.

Midlerne vi anvender er udvundet af Chrysanthemum-blomsten og er 100% biologisk nedbrydelig. Det betyder, at giften nedbrydes i naturen, så den ikke ender som gift i eksempelvis drikkevandet.

Ved indendørs myrebekæmpelse anbefaler vi, at huset ikke bruges den første halve time efter, at myregiften er lagt ud. På den måde undgås risiko for indånding af giften.

Efter en halv time kan du være sikker på, at der ikke er nogen risiko ved at opholde sig i huset igen.

Vi udfører myrebekæmpelse på det meste af Sjælland. Primært i og omkring:

 • Mørkøv
 • Holbæk
 • Slagelse
 • Jyderup
 • Sorø
 • Ringsted
 • Kalundborg
 • Roskilde

Desuden arbejder vi i områderne og sommerhusområderne omkring:

 • Hele Odsherred
 • Hele Sejerø Bugt
 • Hele Jammerland og Musholm Bugt

Er du i tvivl om, om vi dækker dit område? Spørg os endelig.

Hvis du har myrer i huset, er det nødvendigt, at vi kan komme ind i dit hus for at lave myrebekæmpelse. Derfor er det nemmest, hvis du er hjemme, når vi kommer.

Det giver samtidig den fordel, at vi kan give dig gode råd til, hvordan du bedre kan forebygge myrer i fremtiden, baseret på, hvor de kommer ind i netop dit hus.

Vi finder sammen et godt tidspunkt, der passer dig. Og vi kommer gerne uden for almindelig arbejdstid, så du er fri for at tage en fridag.

Ved myrebekæmpelse udendørs, er det ikke nødvendigt, at du er hjemme.

Prisen på myrebekæmpelse afhænger af, hvor stort dit hus er, hvor lang tid opgaven tager, samt omfanget af problemet med myrer.

Men mindsteprisen på 1.500 kr. inkl. moms dækker i mange tilfælde én behandling inde og ude ved et hus på ca. 150 m2. Ved større huse går der mere tid og giftmidler til, så prisen bliver tilsvarende højere. Afstanden mellem vores firmaadresse til din kundeadresse spiller ind på prisen, idet det tager længere tid at køre langt end kort 🙂

Du kan finde flere priser på skadedyrsbekæmpelse her.

 
Slip af med myrer hurtigt og effektivt
Bliv ringet op indenfor 2 timer
 

Få vores nyhedsbrev

Kære kunde.

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, skal du ikke være nervøs for at blive spammet! En gang imellem lægger vi et rigtigt godt tilbud op, og vi udgiver små artikler om årstidens skadedyr med gode råd om egenindsats.

Hvis vi har spændende nyheder om nye maskiner, der kan bekæmpe skadedyrene humant og giftfrit, er det også her, du kan få nyheden først. Og så informerer vi selvfølgelig om eventuelle ændringer i priser. Tilmeld dig trygt og velkommen til :-)

Venlig hilsen skadedyrforbudt.dk

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev