Alliker i skorstene: Den stille dræber!

Alliker elsker at bygge reder i skorstene. Det tilstopper skorstensløbet og kan skabe en dødsensfarlig kulilteforgiftning i dit hus i det øjeblik, du fyrer op i brændeovnen. Det er en yderst farlig situation, fordi kulilten er helt lugtfri, så ingen i stuen nedenunder har en chance for at reagere på situationen. 

 Få professionel hjælp til at montere en allikerist på toppen af din skorsten. Det vil hurtigt og effektivt sætte en stopper for allikernes redebyggeri. Hos Skadedyrforbudt.dk garanterer vi effektiv bekæmpelse af alle allikeproblemer over hele Sjælland.

Altid gratis rådgivning
Ingen ventetid
Vi tager telefonen alle ugens 7 dage: 70 40 46 00
Vi stopper først, når du er tilfreds
 

Alliker er fredet i Danmark, så vi slår dem ikke ihjel, men vi flytter dem fra de skorstene, hvor de ynder at bygge deres reder. Du kan eventuelt opsætte en redekasse efterfølgende, så du ikke flytter allikeudfordringen videre til din nabos skorsten.

SLIP AF MED DIN ALLIKEREDE HURTIGT!
Ja tak, jeg vil gerne ringes op indenfor 2 timer
 

Sådan bekæmper vi alliker trin-for-trin

Et godt samarbejde med dig som kunde er altafgørende for vores resultater, og derfor vil vi altid gerne orientere dig om vores indsats undervejs i hele processen.

 
Skadedyr bekæmpes på Sjælland

Trin 1: Vi skræmmer allikerne væk
Først skal vi have allikerne væk fra deres rede i skorstenen. Hvis de allerede har lagt æg eller fået unger, så sørger vi få den nødvendige dispensation fra Jagt- og vildtforvaltningsloven inden vi går i gang.

Skadedyrforbudt.dk

Trin 2: Vi tømmer din skorsten
Dernæst renser vi din skorsten for den allikerede, der har tilstoppet den. Alliker er nemlig grundige, når de bygger reder og tætner dem med både grene, kviste, skrald, græs og mos.

Abonnement skadedyr

Trin 3: Vi opsætter allikesikring
Nu kan vi opsætte det trådnet eller den allikerist på toppen af skorstenen, som effektivt vil forebygge, at allikerne kommer igen.

Garanti

Trin 4: Du får en 4-ugers garanti
Du har fuld garanti for, at dine alliker er helt væk efter vores besøg. Inden for de 4 uger er du velkommen til at ringe for gratis opfølgning, hvis de mod forventning skulle komme tilbage.

 

Red liv med en simpel rist

En allikerist er et simpelt gitter, som vi monterer øverst på skorstenen, og som forhindrer passage ned i skorstensrøret. Det forebygger, at allikerne slår sig ned igen.

En allikerede i din skorsten kan få fatale konsekvenser selvom alliker ikke som sådan er skadedyr. Allikereder har kostet menneskeliv (også i Danmark), fordi en tilstoppet skorsten kan skabe kulilteforgiftning i stuen, når der fyres op i brændeovnen. Kulite kan hverken ses, lugtes eller smages, men går i lungerne og kan medføre iltmangel og skader på vitale organer såsom hjerne og hjerte. 

Derfor skal du handle med det samme, hvis du får en allikerede i skorstenen – eller hvis du kan observere alliker omkring din nabos skorsten. Vi er yderst fleksible og kommer ud til dig, så snart som muligt – også aften eller weekend.

Få en abonnementsordning som erhvervskunde

Vi sammensætter individuelle abonnementsordninger for alle vores erhvervskunder. Vi sørger for, at alle aftaler passer til dine behov – eksempelvis kan det være, at du har brug for at forsikre dig mod flere skadedyr. 

Kontakt os og hør nærmere om en aftale, som passer til dine behov. Så er du altid sikker på hurtig og effektiv bekæmpelse, hvis du får problemer med allikereder. Læs mere om en abonnement her.

Har du brug for professionel hjælp til at bekæmpe en allikerede?

Skadedyrforbudt.dk dækker hele Sjælland, og vi garanterer en effekt. Du er altid velkommen til at kontakte os på telefon 70 40 46 00 eller sende en mail til info@skadedyrforbudt.dk

 

SLIP AF MED ALLIKER HURTIGT OG EFFEKTIVT!
Ja tak, jeg vil gerne ringes op indenfor 2 timer
 

Spørgsmål og svar om bekæmpelse af alliker

En allike (Coloeus menedula) er en sort fugl med en grå hals, som kan blive knap 34 cm lang, og som har et vingefang på op til 73 cm. Alliker er det mindste medlem af kragefamilien i Danmark. Du kan kende den på de korte skrig (“ka”), som den udstøder både når den flyver og når den sidder stille. 

Alliken er et flokdyr, som gerne færdes sammen med både råger og krager. I Danmark er den især udbredt i Nordsjælland og på Bornholm. 

Den bygger rede i nærheden af græsmarker og enge, hvor den søger føde. Desuden ynder alliker at snuppe og derefter spise æg fra andre fugles reder. Rederne bygges typisk i træer, men alliker kan desværre også vælge skorstene til deres redested.

Alliker og krager har begge den samme sorte farve, men en krage er lidt mindre end en allike. Du kan kende alliken på dens blå øjne.

Definitionen af et skadedyr er et dyr, som er generende for eller til fare for mennesker. Alliker er til stor fare for mennesker, når de bygger reder i skorstene, fordi rederne bliver en “prop” i skorstenene, som forhindrer røgen fra brændeovne i at slippe ud. Det kan skabe en livsfarlig situation med kulilteforgiftning i huset.

Fuglenes ekskrementer kan også skabe et større svineri på terrasser og området omkring skorstenen.

Ja og vi har desværre haft tilfælde i Danmark, der har kostet menneskeliv. Faren skyldes kulilteforgiftning, som hverken kan ses eller lugtes. Derfor skal du handle med det samme, hvis du får en allikerede i skorsten – eller hvis du kan observere alliker omkring din nabos skorsten.

Kulilte (karbonmonooxid, CO) er en gas, der opstår, når organiske forbindelser ikke forbrændes frit. Den situation sker, når du tænder op i en brændeovn, hvor skorstensrøret er lukket til – eksempelvis på grund af en allikerede. 

I stedet for at ryge ud af skorstensrøret, så bliver gassen nede i stuen, hvor den går direkte i lungerne på mennesker, der ånder. Det giver iltmangel med øget risiko for livstruende skader på vitale organer såsom hjerte og hjerne – og kan i værste fald medføre dødsfald. 

 

Et faresignal på kulilteforgiftning, som du kan holde øje med, er om folk ofte døjer med hovedpine i dit hjem. Kulilte kan hverken ses, lugtes eller smages, men kan give en tung fornemmelse i hovedet sammen med kvalme, svimmelhed, åndenød og brystsmerter. Hvis kulilteforgiftningen opstår når du sover, kan du gå direkte fra søvn over i bevidstløshed.

Hvis du er i tvivl, så læs mere om symptomerne på kulilteforgiftning på sundhed.dk 

Du slipper af med en allikerede ved kontakte en professionel skadedyrsbekæmper, der kan fjerne reden og montere det nødvendige trådnet over skorsten.

Ja, og du må ikke bekæmpe dem ved at slå dem ihjel. Det kræver også en særlig dispensation, hvis du vil fjerne en allikerede i ynglesæsonen, hvor den kan være fyldt med både æg og unger. Vi anbefaler, at du kontakter en professionel skadedyrsbekæmper, som vil sørge forden nødvendige tilladelse.

Du kan forebygge allikereder i din skorsten ved at få monteret en allikerist på skorstenens udløb. Dette forhindrer allikerne i at komme igen og bygge rede i din skorsten.

Efterfølgende kan du eventuelt opsætte redekasser til allikerne. De skal have et indflyvningshul på godt 10 cm i diameter (dobbelt så stort som stærekasser).

 

Det anbefaler vi ikke, da du skal kravle rundt på dit tag, ligesom du skal være sikker på at have den nødvendige dispensation på plads, da alliken er en fredet fugl.

 
SLIP AF MED DINE ALLIKEREDER HURTIGT OG EFFEKTIVT!
Ja tak, jeg vil gerne ringes op indenfor 2 timer
 

Få vores nyhedsbrev

Kære kunde.

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, skal du ikke være nervøs for at blive spammet! En gang imellem lægger vi et rigtigt godt tilbud op, og vi udgiver små artikler om årstidens skadedyr med gode råd om egenindsats.

Hvis vi har spændende nyheder om nye maskiner, der kan bekæmpe skadedyrene humant og giftfrit, er det også her, du kan få nyheden først. Og så informerer vi selvfølgelig om eventuelle ændringer i priser. Tilmeld dig trygt og velkommen til :-)

Venlig hilsen skadedyrforbudt.dk

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev