Sølvfisk kan skade papirer og bøger

Sølvfisk er ikke nødvendigvis et skadedyr, men hvis de begynder at gnaske i dine papirer, bøger og fotos, så bør du få dem bekæmpet. Og hvis du pludselig får mange i dit hjem, så kan det være tegn på, at bygningen har et fugtproblem. Sølvfisk trives nemlig i våde rum med høj luftfugtighed. Når fugtproblemet et afhjulpet, vil sølvfiskene forsvinde igen.

Vær opmærksom på, at de let kan forvekslet med skægkræ, som er en mere aggressiv fætter. Skægkræ formerer sig hurtigt og er yderst svære at slippe af med igen.

Hvis du får problemer med sølvfisk (også kaldet sølvkræ), så tilbyder vi skånsom og professionel bekæmpelse, hvor vi får fjernet alle spor, herunder deres æg. Vi garanterer effektiv bekæmpelse af sølvfisk hos både private og erhverv over hele Sjælland. Hos Skadedyrforbudt.dk tilbyder vi også abonnementsordninger for erhvervskunder. 

Hos os får du:

 

 

Altid gratis rådgivning
Ingen ventetid
Åbne telefoner 7 dage om ugen: 70 40 46 00
Aktiv indsat indtil du er tilfreds
 

Sølvkræ er en harmløs gæst i mange bygninger. De trives i fugtige rum, hvor de finder deres næring, og derfor vil du typisk møde dem på badeværelser, i kældre og køkkener. Hvis de dukker op i dit soveværelse, så er det sikkert køligt og nordvendt eller plaget af fugt eller skimmelsvamp i et dårligt indeklima.

Du kan ofte reducere deres antal ved at sørge for jævnlig udluftning og hyppig støvsugning. Hvis de bliver ved med at dukke op, så bør du overveje en mere effektivt og eventuelt en professionel bekæmpelsesindsats.

Sølvfisk eller skægkræ? Vigtigt at få afklaret!

For det ikke trænede øje, kan det være svært at skelne mellem sølvfisk og skægkræ. Du har måske ikke hørt om skægkræ endnu, men det er et meget mere aggressivt skadedyr, der kommer fra Norge og breder sig med lynets hast over hele  Danmark.

Det er vigtigt, at du reagerer, hvis du er i tvivl om det i virkeligeheden er skægkræ, der kravler rundt i dit hjem. For skægkræ er altædende og kan hurtigt udrette stor skade ved at spise sig igennem diverse dokumenter, papirer, fotos, malerier og bøger.

ER DU I TVIVL OM DU HAR FÅET BESØG AF SØLVFISK ELLER SKÆGKRÆ?

 

 

Slip af med dine skadedyr nu
Bliv ringet op indenfor 2 timer
 

Bekæmpelse af sølvfisk for trin

 

 
Skadedyr bekæmpes på Sjælland

Trin 1: Vi vurderer det fulde omfang af dit skadedyrsproblem

Vi starter med en præcis vurdering af det insekt, der er flyttet ind hos dig. Hvis der er tale om skægkræ, sætter vi straks gang i en hårdere bekæmpelse, som ikke er nødvendig, hvis du har sølvfisk.

 

Skadedyrforbudt.dk

Trin 2: Ufarlig sprøjtebehandling
Sølvfisk kan bekæmpes med en sprøjtebehandling, der er helt ufarlig for både mennesker og kæledyr i hjemmet. Det fjerner både skadedyrerne og deres æg.

Abonnement skadedyr

Trin 3: Kom luftfugtigheden til livs
Vi kommer også med præcis rådgivning om, hvordan vækstbetingelserne for sølvfiskene reduceres – det kan dels være en høj luftfugtighed og dels en fugtskadet bygning. 

Garanti

Trin 4: Du får en 4-ugers garanti efter sidste behandling
Sølvfisk er ofte væk efter en enkel behandling, men de kan komme igen, hvis du ikke får fjernet deres vækstbetingelser. Når vi afslutter en behandling med garanti, så er det fordi vi er 100% sikre på, at problemet er løst.

 
 

Jeg kontaktede Skadedyrforbudt.dk en søndag formiddag, da jeg havde fået nok af muldvarpe. Allerede om eftermiddagen kom Jesper forbi med sin maskine og ordnede hele haven så fint. Regningen var også lille, selv om det var søndag. Min bedste anbefaling og ikke sidste gang jeg ringer hvis jeg får gæster i haven igen.

Aase Jensen, Kalundborg

Vi havde fået muldvarpe i vores have og måtte have professionel hjælp – og det fik vi da i dén grad også 🙂 efter at have kæmpet med fælder og ødelagt græsplæne i flere år (og næsten givet op), ordnede Jesper fra Skadedyrforbudt.dk hele vores store baghave på et par timer. Der blev oven i købet sået græs og revet fint, så vi bare kunne nyde arbejdet med en kop kaffe i eftermiddagssolen imens. Vi anbefaler andre at prøve det!

Lone Andersen, Jyderup

Sølvfisk kribler i mørket men er ofte harmløse

Sølvfisk gør sjældent skade, og de formerer sig langsomt. De er ikke sundhedsskadelige for mennesker eller kæledyr, og de hverken bider eller spreder smitte. Hvis de dukker op i dit hjem i et større antal, så skyldes det ofte, at bygningen er fugtig eller har et usundt indeklima – og det er derfor, du skal reagere.

Det kan også udvikle sig til en psykisk stress-faktor for nogle, hvis sølvfisk begynder at kravle omkring i hjemmet i et stadig større antal.

Har du brug for professionel sølvfisk bekæmpelse?

Skadedyrforbudt.dk dækker hele Sjælland. Du er altid velkommen til at kontakte os på telefon 70 40 46 00 eller sende en mail til info@skadedyrforbudt.dk

For at gøre det nemt for dig, kan vi påbegynde behandlingen i løbet af en hverdag, imens du er på arbejde. Så er huset klar til brug igen, når du kommer hjem.

Vi sammensætter også abonnementsordninger for vores erhvervskunder. 

Garanti for fuld tilfredshed

Vi lægger en ære i at udføre vores behandlinger korrekt, og vi lægger vægt på, at du også er tilfreds. Du kan få hele beløbet tilbage, hvis vi ikke løser vores opgave. Uden spørgsmål. Det er din garanti.

Slip af med sølvfisk nu
Bliv ringet op indenfor 2 timer
 

Spørgsmål og svar om bekæmpelse af sølvfisk

Der findes to variationer af sølvfisk: Lepisma saccharina og Thermo domestica. Det er Lepisma saccharina man oftest støder på i boligen.

Dette lille insekt kan blive op til 1 cm lang med lange trådlignende antenner og en krop med en karakteristisk metallisk sølvglans (heraf navnet sølvfisk/ sølvkræ). 

De kan leve op til 7 år men bliver typisk 4-5 år gamle men er ikke særlig frugtbare og spreder sig derfor langsomt. 

De er lyssky og holder til i revner og sprækker, hvor der er lunt, fugtigt og mørkt.

Skægkræ og sølvfisk minder meget om hinanden og forveksles derfor let.

Sølvfisk er dog kun halvt så store som skægkræ, der bliver 2 centimeter lange, ligesom skægkræ har hår på hele kroppen og ikke sølvfiskens metalliske skær.

I modsætning til skægkræ, så kan sølvfisk ikke kravle op af lodrette flader. Derfor fanges de ofte i kummer, håndvaske, spande og lignende.

Ja, det kan du godt. Du kan forebygge ved jævnligt at luft ud i de rum, hvor luftfugtigheden er høj og som tiltrækker sølvfisk.

Når du gør rent er det en god idé at støvsuge alle synlige revner og sprækker grundigt.

Undgå at brug for store mængder vand, når du gør rent, da det vil øge rummets fugtighed.

Nej, sølvfisk er hverken sundhedsskadelige eller uhygiejniske at have indendøre, ligesom de heller ikke gør skade på din bolig.

De kan dog gøre skade på papirartikler, fotografier og bøger, hvis luftfugtigheden er høj.

Sølvfisk er ikke særlig frugtbare. I løbet af 4-5 år lægger de kun omkring 25 æg. Æggene lægges i revner og sprækker. Når æggene er klækket, vil ungerne blive kønsmodne i løbet af 6 måneder.

De kan ikke formere sig i kolde eller tørre omgivelser.

De lever af forskellige kilder, som indeholder sukker eller anden stivelse. De spiser også andre døde insekter for at dække deres behov for protein. De er særligt glade for tapetklister, skimmelsvampe og mug.

Hvis du selv vil igang med bekæmpelsen, så vil vi anbefale, at du sørger for at få luftet godt og grundigt ud. Støvsug alle revner og sprækker og foretag en ekstra grundig rengøring, da sølvfisk blandt andet lever af skimmelsvampe, mug, sæberester og små krummer. 

Hold de udsatte rum tørre og undgå for meget vand, når du vasker gulv.

Hvis du ikke har succes med disse metoder kan du supplere med almindeligt insektspray eller en insektlokkedåse.

De kommer ind via revner og sprækker i bygningen.

Sølvfisk er en slags overvintret fossil, som har eksisteret i mere end 300 mio. år. Nogle kalder den insekternes svar på “den blå fisk“.

Ja, du er altid velkommen til at kontakte Skadedyrforbudt.dk på 7040 4600 eller info@skadedyrforbudt.dk

 
Slip af med sølvfisk nu
Bliv ringet op indenfor 2 timer
 

Få vores nyhedsbrev

Kære kunde.

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, skal du ikke være nervøs for at blive spammet! En gang imellem lægger vi et rigtigt godt tilbud op, og vi udgiver små artikler om årstidens skadedyr med gode råd om egenindsats.

Hvis vi har spændende nyheder om nye maskiner, der kan bekæmpe skadedyrene humant og giftfrit, er det også her, du kan få nyheden først. Og så informerer vi selvfølgelig om eventuelle ændringer i priser. Tilmeld dig trygt og velkommen til :-)

Venlig hilsen skadedyrforbudt.dk

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev