Hvepse bekæmpes professionelt
– fjernelse af hvepsebo på Vestsjælland

Stor erfaring med alle skadedyr. Gratis telefonisk rådgivning.
Vi påbegynder ofte bekæmpelsen samme dag eller næste dag.
Vores telefoner er åbne døgnet rundt: 7040 4600.
Du får altid oplyst priser, betingelser og forbehold, før vi begynder arbejdet.
 

Når den danske sommer kommer, følger hvepsene med. Og selvom de små gule og sorte insekter i virkeligheden er et nyttedyr, kan de være til stor gene i haven eller på terrassen.

Det gælder ikke mindst sidst på sommeren, hvor hvepsene er mere aggressive og pågående – især de store gedehamse, som stikker med en kraftig gift, der kan være farlig for allergikere og mindre børn.

Derfor er det vigtigt at få fjernet hvepsebo, så snart du opdager dem, så de ikke bliver større. Ellers bliver problemet sidst på sommeren bare endnu større.

Du kan godt selv fjerne hvepsebo. Men det er vigtigt, at du passer godt på. Hvepsestik er smertefulde, og kan i værste fald være livsfarlige.

Og husk på at størrelsen på boet snyder. Der kan være mange hvepse/ gedehamse i selv små hvepsebo. Derfor anbefaler vi, at du kontakter en professionel skadedyrsbekæmper, hvis dit hvepsebo er større end en tennisbold.

Vær opmærksom på at det kun er hvepse/ gedehamse, som skal bekæmpes, da vilde bier/ humlebier og brumbasser yderst sjældent er aggressive. Tværtimod så har biodiversiteten i vores natur brug for bier til at bestøve planter og opretholde vores økosystemer. Vilde bier er i kraftig tilbagegang i den danske natur, og derfor gør vi hos skadedyrforbudt.dk alt for at passe på dem.

Slip af med hvepse hurtigt og effektivt
Bliv ringet op indenfor 2 timer
 

Hvepsebekæmpelse trin for trin

 
Skadedyr bekæmpes på Sjælland

Trin 1: Vi fastslår, om der er tale om hvepse
Mange har svært ved at se forskel på bier og hvepse. Derfor starter vi altid med at fastslå, om der er tale om et hvepsebo.

Skadedyrforbudt.dk

Trin 2: Vi skaffer os adgang til boet
Hvepse foretrækker at bo uforstyrrede. De vælger ofte steder som på loftet, i vægge eller højt oppe. Derfor skal vi have skaffet adgang til boet, før vi kan påbegynde hvepse bekæmpelsen.

Abonnement skadedyr

Trin 3: Vi sprøjter gift ind og fjerner boet
Vi sprøjter hvepsegift ind i boet for at uskadeliggøre de hvepse, der er til stede i boet. Herefter skæres boet ned i en sæk og destrueres, så alle hvepse, og især dronningen, dør.

Garanti

Trin 4: Garanti mod hvepsebo resten af sæsonen
Når vi har fjernet boet, garanterer vi, at der ikke opstår et nyt bo samme sted resten af sæsonen. Skulle det ske alligevel, sker fjernelse af hvepseboet uden beregning.

 
 

Det er første gang vi anmelder noget som helst på trustpilot MEN hvis vi nogle sinde skulle gøre så er det nu! Et stort bo under indelukket udhæng blev fjernet og huset samlet så fint igen. Derudover et lille bo i garage. Vi oplevede en sublim service fra Jesper. Han var hos os indenfor en halv time og sikke en fornøjelse at have besøg af ham. Hurtig, pertentlig, venlig og informerende var han. Super service. Skulle vi på noget tidspunkt få brug for skadedyrsbekæmpelse igen vil vi straks ringe til Jesper, han er blevet “vores” skadedyrsbekæmper. Tak til Jesper. Dan og Mette Petersen

Har kun godt og sige om skadedyrforbudt.dk. Meget kompetent, effektiv, og tager sig god tid til at forklare. Rigtig behageligt besøg og vi fik løst vores problem til UG. Tak for det 🙂 Henrik

Havde besøg af Jesper til at fjerne et hvepsebo, der viste sig at være godt gemt inde i skunken og skulle fjernes inde fra værelset.
Men Jesper gav ikke op og opgaven blev løst til fuld tilfredshed og stor lettelse.
Jeg oplevede en yderst kompetent, venlig og ihærdig betjening.
Desuden kom Jesper 1 time efter jeg ringede til ham. Det er service.
Så 100% anbefaling herfra. Lise

Vi oplevede en kompetent og pålidelig person
Dertil venlig og rar.
Vi har været meget tilfredse med hele forløbet og vil helt bestemt anbefale firmaet til andre.
Med venlig hilsen,
Karin Aaholm

Kontaktede ham i weekenden og det kostede ikke ekstra, han kom dagen efter og fjernede problemet, og fik en garanti hvis det kom igen var det gratis, det er god service…

den siger jeg god for 🙂 Klaus

Vi har haft besøg af Jesper fra skadedyrforbudt.dk.
Han var utrolig professionel, dygtig og meget venlig.

Så hvis andre skulle brug for hjælp til skadedyrsbekæmpelse kan han varmt anbefales ??

Tak for god service. Cecilie

Hurtig og effektiv udrykning 🙂

Dina Segerlund

Hurtig og effektiv hvepsebekæmpelse

Når du finder et hvepsebo er det vigtigt at få det fjernet hurtigst muligt. Inde midt i boet sidder hvepsedronningen nemlig, og hun producerer hele tiden nye hvepse.

Det betyder, at hvepseboet hurtigt vokser sig større. Og det betyder også, at du får et større og større hvepseproblem. Får boet lov til at vokse uforstyrret kan det nemt huse over 1.000 hvepse. I ekstreme tilfælde kan ét hvepsebo endda omfatte mere end 10.000 hvepse.

Når du ringer efter os, kan vi ofte komme allerede samme dag og tage os af dit hvepsebo. På den måde er du sikret, at du nemt og hurtigt kan slippe af med dit hvepsebo.

Stor gedehams – “den lille helikopter”

Gedehamse er en form for hveps, hvor især den store gedehams er særlig aggressiv. Den kan blive 2,5 cm lang og kaldes også for “den lille helikopter”, for den kan lyde frygtindgydende, når den kommer flyvende forbi. Den kan finde på at spise bier, men er faktisk også et af naturens nyttedyr.

Giften fra den store gedehams er beslægtet med slangegift og farlig for visse allergikere og små børn. 

Vi passer godt på vores vilde bier

Hos Skadedyrforbudt.dk udfører vi som udgangspunkt ikke bekæmpelse af bier. De fleste er ikke aggressive og stikker kun, hvis de føler sig truede. Samtidig er deres naturlige levesteder blevet mindre og mindre gennem de sidste årtier, så de i dag som art er i kraftig tilbagegang. Vi har derfor brug for at værne om vores bier. Det gælder både vilde bier og honningbier.

Nogle bier – såsom murbier og honningbier – kan dog være farlige at have boende i sin have, i sit murværk, under et halvtag, ved indgangspartier og tæt på steder, hvor mennesker færdes. Derfor kan der være behov for professionel bekæmpelse, og du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du er i tvivl.

Brug af hvepsegift ved hvepsebekæmpelse

Når vi fjerner et hvepsebo starter vi altid med at give gift. Giften tager livet af nogle af hvepsene i boet. Dermed kan opgaven med at fjerne hvepseboet nemmere lade sig gøre.

Vi bruger permethrin-holdig gift til hvepse bekæmpelsen. Permethrin er det samme aktive stof, som findes i insektsprays i supermarkeder og byggemarkeder. Koncentrationen af gift er højere i de produkter, vi bruger.

Permethrin nedbrydes hurtigt i naturen, og er meget effektivt mod de fleste insekter. Derfor er det også ideelt at bruge til hvepsebekæmpelse. Stoffet er dog skadeligt for vandmiljøet, og derfor kræver det special viden at anvende korrekt.

Giftstoffet findes i forskellige former, som vi bruger forskelligt, alt efter den pågældende situation. Det findes blandt andet som drivgas eller pudder, der pustes ind i hvepseboet eller drivgas med jetdyse, der gør det ideelt til at sprøjte ind i hulrum bag vægge eller under en terrasse.

Det findes også som hvepseskum, der sprøjtes ind i boet, og lukker udgangen i nogle sekunder. På den måde bliver hvepsene fanget i boet, mens det fjernes.

Hvepse er både nyttedyr og skadedyr

Selvom hvepsene er til gene for os mennesker, er det vigtigt at huske på, at hvepse/ gedehamse også er nyttedyr. De hjælper eksempelvis med bestøvning af blomster, og de æder en del insekter. Derfor findes de også naturligt i din have.

Men når koncentrationen af hvepse bliver for stor, bliver de til et skadedyr. Det gælder ikke mindst sidst på sommeren. På den tid er arbejdet i boet slut for hvepsene. Det betyder, at de går på jagt efter søde sager, og så ender de nemt i din sodavand eller på din is.

Samtidig bliver hvepsene forvirrede, fordi de ikke længere har deres bo at vende tilbage til. Derfor bliver de mere aggressive og pågående, og så er det lettere at indkassere sig et hvepsestik.

Tidligere på sæsonen har de mere fokus på opgaven med at opbygge hvepseboet og finde mad. Derfor er de heller ikke så interesserede i sukker, og vi støder ikke så tit på dem.

Dronningen i hvepseboet

Hvepseboet er bygget op som en familie, hvor dronningen er mor til alle de andre hvepse. Det er dronningen, der starter på at bygge boet. Når hun har produceret de første arbejdere, bliver hendes opgave udelukkende at lægge nye hvepselarver.

Alle hvepsene får roller i boet. Nogle fungerer som arbejdere, der finder mad eller bygger hvepseboet større. Andre er soldater, der beskytter boet mod fjender. Andre igen er pædagoger, der sørger for, at larverne udvikler sig til nye hvepse.

Dronningen styrer alle hvepsene i boet ved hjælp af nogle duftstoffer – feromoner – som hun frigiver. Derfor er det vigtigste ved hvepse bekæmpelse også, at man får ram på dronningen.

Sprøjter man blot gift ind i boet, er det sandsynligt, at dronningen overlever, mens nogle få arbejdere dør. Dermed kan dronningen starte forfra med at producere hvepse.

Slipper dronningen ud under bekæmpelsen, slår hun sig ned i nærheden og bygger et nyt bo.

Fuld tilfredshed eller pengene tilbage

Vi sætter en stor ære i hurtig og effektiv hvepsebekæmpelse. Af den grund er det også vigtigt for os, at du er fuldt ud tilfreds med det arbejde, vi udfører hos dig.

Derfor giver vi dig garanti resten af sæsonen, når vi har bekæmpet hvepse hos dig. Hvepse er både vigtige og naturligt forekommende, så vi kan selvfølgelig ikke garantere, at du ikke støder på hvepse igen.

Men vi garanterer, at der ikke kommer et nyt hvepsebo på samme sted resten af sæsonen.

Efter behandling er det normalt, at der de første dage stadig er en del hvepse i området. Det skyldes, at de hvepse der ikke var i boet, da det blev fjernet, forsøger at finde det. De forsvinder normalt inden for et par dage.

Pris på hvepsebekæmpelse

Prisen på hvepse bekæmpelse afhænger af, hvor hvepseboet er placeret og hvor stort det er. Priserne starter ved 1.100 kr. og dertil kan komme tillæg, hvis hvepseboet er svært at komme til, eller hvis der er mere end ét bo.

Vi giver dig altid en fast pris på hvepse bekæmpelsen inden vi starter, så du undgår grimme overraskelser på prisen. Og den oplyste pris er altid inkl. moms.

Betalingen foregår nemt: Enten kontant eller på MobilePay efter afslutning af besøget eller pr. efterkrav på tilsendt faktura med 7 dages betalingsfrist for private. Erhvervsvirksomheder og offentlige kunder får tilsendt en faktura med 8-21 dages betalingsfrist.

Løbende hvepsebekæmpelse

Hvis du har tilbagevendende problemer med hvepse år efter år, kan det sandsynligvis godt betale sig for dig at vælge vores abonnement på hvepse bekæmpelse. Det gælder især for virksomheder og institutioner.

Med et abonnement kommer vi uden beregning, hver gang du finder et nyt hvepsebo. I stedet betaler du et fast månedligt abonnement. Prisen på abonnementet afhænger af, om du har abonnement på bekæmpelse af andre skadedyr også.

Læs mere om vores abonnementer på skadedyrsbekæmpelse her.

Slip af med hvepse hurtigt og effektivt
Bliv ringet op indenfor 2 timer
 

Spørgsmål og svar om hvepse bekæmpelse

Det er svært helt at undgå hvepse, da de er en del af økosystemet i din have. Uanset om der er et hvepsebo i nærheden eller ej, vil du støde på hvepse. Især sidst på sommeren.

Men du kan selv gøre noget for at mindske tilstedeværelsen:

 • Undgå at have søde sager stående fremme, hvor du sidder – de tiltrækker hvepsene
 • Sæt en fælde tæt på, hvor du opholder dig – der findes fælder, du kan købe, men en flaske eller øldåse med lidt vand, sukker og sæbe fungerer også fint
 • Læg agurkeskiver ud – hvepsene bryder sig ikke om syren i agurker, og derfor kan det hjælpe med at holde dem væk
 • Undgå parfume og tøj med kraftige farver – det får hvepsene til at blive nysgerrige og blive nærgående

Sidst, men ikke mindst, er det bedste, du kan gøre, hvis du alligevel kommer i nærheden af en hveps, at sidde stille. Hvis du slår ud efter hvepsen eller løber, føler hvepsen sig truet, og så er der større risiko for, at den angriber.

Ved at sidde eller stå stille, mister hvepsen hurtigt interessen og flyver videre.

Du kan godt selv fjerne hvepsebo. Men det er vigtigt at passe på. Du risikerer nemt, at hvepsene angriber dig, når du forsøger at fjerne boet. Det kan resultere i et eller flere stik.

Er det et stort bo, kan der være rigtigt mange hvepse, og så kan det være decideret livsfarligt at forsøge at fjerne hvepseboet. Derfor anbefaler vi, at du kontakter en professionel skadedyrsbekæmper, hvis hvepseboet er større end en tennisbold.

Før du fjerner et hvepsebo bør du iklæde dig beskyttende tøj. Det er vigtigt, at der er luft mellem dit tøj og huden, så hvepsene ikke kan stikke igennem tøjet. Og så er det vigtigt, at alle indgange er lukket, så der ikke kan komme hvepse ind under tøjet.

Sørg for at dit hoved og dine hænder også er dækkede. Sørg også altid for at være to, så en person kan ringe efter hjælp, hvis noget går galt.

Fremgangsmåde

Start med at sprøjte gift ind i boet – gerne hvepseskum, der lukker udgangen fra boet midlertidigt. På den måde har du nogle sekunder til at få boet ned i en affaldssæk. Sørg for at sækken er stor nok, og at den kan lukkes ordentligt.

Derefter kan du sprøjte hvepsegift ned i sækken og holde den lukket for at tage livet af hvepsene. Du kan også lægge sækken i fryseren i 24 timer, hvorved hvepsene fryser ihjel.

Det er bedst at foretage behandlingen meget tidligt om morgenen eller meget sent om aftenen, da der er flest hvepse i boet. På den måde slipper du af med flest muligt individer ved hvepse bekæmpelsen.

Læs mere her

Et enkelt hvepsestik er altid ubehageligt. Huden svulmer op omkring stikket, og svier eller gør ondt. Det er som udgangspunkt ikke farligt.

Men hvepsestik kan være farlige. Bliver du stukket i munden eller halsen, kan din hals svulme op, så du ikke kan trække vejret. Og så kan situationen være livsfarlig.

Hvis du får flere stik på én gang, er det også farligt. Allerede fra 7-10 stik på kroppen kan situationen udvikle sig katastrofalt.

Samtidig er en del mennesker allergiske over for stik fra hvepse. Hvis du er allergisk, kan et enkelt hvepsestik være dødeligt, og du vil have brug for lægehjælp inden for ganske få minutter.

Du kan ikke vide på forhånd, om du er allergisk. Og selv hvis du tidligere er blevet stukket, uden at det udløste en reaktion, kan du have udviklet allergi siden.

Så der er rigtig god grund til at være forsigtig med selv at fjerne hvepsebo.

Bier har runde og behårede kroppe med en glidende overgang mellem striberne. Hvepse derimod har helt glatte kroppe og overgangen mellem de gule og sorte striber står helt skarp. Den store gedehams, som er en del af hvepsefamilien, kan blive op til 2,5 cm. lang.

En afgørende forskel er, at de fleste bier ikke er aggressive og kun stikker, hvis de virkelig føler sig truede – fx hvis du kommer til at træde på en eller kommer for tæt på deres bibo. Desuden mister bier deres brod og dør, når de har stukket en gang, mens hvepse/ gedehamse kan blive mere aggressive og stikke mange gange.

Læs mere om bier hos Miljøstyrelsen.

Vi udfører bekæmpelse af hvepse over det meste af Sjælland. Primært i og omkring:

 • Mørkøv
 • Holbæk
 • Slagelse
 • Jyderup
 • Sorø
 • Ringsted
 • Kalundborg
 • Roskilde

Desuden arbejder vi i områderne og sommerhusområderne omkring:

 • Hele Odsherred
 • Hele Sejerø Bugt
 • Hele Jammerland og Musholm Bugt

Er du i tvivl om, om vi dækker dit område? Spørg os endelig.

Hvis vi kan komme til hvepseboet, uden at du er hjemme, behøver du ikke være hjemme, når vi kommer.

Er hvepseboet placeret sådan, at det er nødvendigt med adgang til huset for at foretage hvepse bekæmpelse, finder vi sammen et godt tidspunkt, der passer dig. Og vi kommer gerne uden for almindelig arbejdstid, så du er fri for at tage en fridag.

Ja. Hvis du har hvepse i muren på dit hus, kan vi også hjælpe dig.

Almindelig insektgift er ikke kraftig nok til, at det kan sprøjtes ind og tage livet af hvepsedronningen. Men ved hjælp af de kraftigere gifte vi har adgang til, kan vi komme hvepsene i din mur til livs.

Vi gør det normalt ved at lave et lille hul i muren inde fra huset, når vi har lokaliseret boet. Herfra kan vi sprøjte den kraftige gift ind, så vi får ram på dronningen. Dør hun, dør boet også.

Grundprisen for hvepse bekæmpelse er fra 1.100 kr. Sidder hvepseboet et sted, hvor det er svært tilgængeligt, er der et tillæg til prisen.

Du får altid prisen inden vi går i gang med arbejdet.

Du kan finde flere priser på skadedyrsbekæmpelse her.

 
Slip af med hvepse hurtigt og effektivt
Bliv ringet op indenfor 2 timer
 

Få vores nyhedsbrev

Kære kunde.

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, skal du ikke være nervøs for at blive spammet! En gang imellem lægger vi et rigtigt godt tilbud op, og vi udgiver små artikler om årstidens skadedyr med gode råd om egenindsats.

Hvis vi har spændende nyheder om nye maskiner, der kan bekæmpe skadedyrene humant og giftfrit, er det også her, du kan få nyheden først. Og så informerer vi selvfølgelig om eventuelle ændringer i priser. Tilmeld dig trygt og velkommen til :-)

Venlig hilsen skadedyrforbudt.dk

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev