Muldvarp i haven?

Professionel og nænsom muldvarpebekæmpelse

 » Har du en muldvarp i haven? Få et tilbud om effektiv og nænsom muldvarpebekæmpelse her (LINK)

De fleste mennesker med have kender til muldvarpe og mange kender nok også til ærgrelsen over at se en ellers fin græsplæne helt ødelagt af muldvarpeskud. Ikke nok med at de store muldvarpeskud kan indeholde mere end 5 kg jord og derfor kan gøre betydelig skade på en græsplæne, så kan muldvarpens mange, underjordiske gange også nærmest underminere en plæne, så jorden føles gyngende at gå på og med store huller til følge.

Er en muldvarp et skadedyr?

Reelt er en muldvarp ikke et skadedyr. Den gør ikke nogen varig eller alvorlig skade på hverken natur eller bygninger. Men den kan alligevel ødelægge en græsplæne, og alle de sten, der kan komme med op, når den laver sine muldvarpeskud, kan nemt gå i græsslåmaskinen og ødelægge den. Så selvom muldvarpe ikke er skadedyr som sådan, er de stadig irriterende at få besøg af.

Dertil kommer så, at hvis du én gang har haft besøg af en muldvarp, så er de svære at slippe af med igen. Selv hvis du lykkes med at fange muldvarpen, vil en af den artsfæller som regel hurtigt overtage dens gange og grave videre.

Der er dog også fordele ved at have en muldvarp boende. Har du mange træer, kan dens gange være med til at skabe ventilation omkring rødderne, ligesom muldvarpen ynder at spise snegle og andre dyr, som kan spise vores blomster og afgrøder i haven. For de fleste er disse fordele dog ikke helt nok til at opveje irritationen over en have fyldt med muldvarpeskud.

Det mest effektive bekæmpelse af muldvarpe

Har du et stort problem med muldvarpe i haven, vil min anbefaling altid være at kontakte en professionel skadedyrsbekæmper. Hos Skadedyr Forbudt bekæmper vi alle former for skadedyr, og vi gør det både nænsomt og samvittighedsfuldt.

Hos Skadedyr Forbudt bekæmper vi muldvarpe ved hjælp af en CO2-maskine, der med en blanding af benzin og diesel producerer røg, som maskinen pumper ned i gangene. I løbet af 30 sekunder falder muldvarpene/mosegrisene i søvn og dør smertefrit.

Vi har valgt at bruge denne fremgangsmetode i stedet for den mere gængse metode med gasarten phosphorbrinte, som er ekstremt giftigt i op til en uge efter udlægning i gangene. Når vi anvender vores CO2-maskine, kan arealerne bruges med det samme af børn og hunde, og bekæmpelsen kan ske helt op til bebyggelse, modsat phosphor-pellets, der højst må benyttes 10 meter fra bebyggelse. Bekæmpelsen kan også ske hele året, hvor phosphor-gassen kun må bruges, når temperaturen er over 5 grader og det samtidig er tørt vejr.

» Kontakt os her for et uforpligtende tilbud på bekæmpelse af muldvarpe (LINK)

Muldvarp eller mosegris?

Muldvarpe og mosegrise minder meget om hinanden, men er dog to helt forskellige dyr. Muldvarpen lever af insekter, snegle og andre smådyr, mens mosegrisen lever af plantedele, hvilket kan gå hårdt ud over en køkkenhave. Det trænede øje kan se, om du har besøg af en mosegris eller en muldvarp ved at kigge på skuddene. Et muldvarpeskud er som regel meget regelmæssigt og ensartet, samt lukket til i toppen, mens mosegrisens skud tit er mere fladt og ofte åbent, så man kan se ned i gangene.

» Læs mere om bekæmpelse af mosegrise her (LINK)

Hvorfor har man muldvarpe i haven?

Muldvarpe findes både på marker, i parker og i skove, så det er altså ikke kun de private haver, der står for skud. Men muldvarpe foretrækker en god jord med masser af snegle, insekter og andre smådyr, som den kan leve af, og lige præcis de forhold finder den især i de private haver.

I sig selv gør muldvarpen som sagt ikke nogen skade. Det er udelukkende af kosmetiske årsager, man vælger at bekæmpe dem, og derfor skal man selvfølgelig gøre op med sig selv, hvor stort et problem, muldvarpen reelt udgør. Når det er sagt, så ér det altså voldsomt irriterende, når både græsplæne og bede ødelægges og vendes rundt, fordi man har fået besøg af en muldvarp.

Kan jeg selv bekæmpe muldvarpe?

Der findes flere former for muldvarpebekæmpelse, som du selv kan eksperimentere med, hvis du har fået besøg af en muldvarp:

Muldvarpefælder
Først og fremmest findes der forskellige muldvarpefælder, som du selv kan købe i byggemarkeder og tilsvarende butikker. En muldvarpefælde fungerer i princippet på samme måde som en gammeldags musefælde, nemlig med en slags saks, der udløses, når muldvarpen kommer ind i fælden. Saksen smækker så sammen om muldvarpen, der dør på stedet. Muldvarpefælder anses som den mest effektive form for privat muldvarpebekæmpelse.
Når du ser de første muldvarpeskud i haven, skynder du dig at sætte en muldvarpefælde ned i én af gangene mellem to af de mest friske skud. Tjek dagligt om der er gået en muldvarp i fælden, eller om noget andet kan have udløst fælden, så den skal spændes igen.

Normalt lever muldvarpe alene, så går der en muldvarp i fælden, har du højst sandsynligt fanget synderen. Desværre har muldvarpe det med at overtage hinandens gange, og derfor skal du nok betragte din muldvarpebekæmpelse som et fortløbende projekt.

Muldvarpeskræmmere

Der findes efterhånden også mange former for muldvarpeskræmmere i handlen. De fungerer ved at udsende en højfrekvent lyd, som skulle forplante sig i jorden og dermed jage muldvarpen væk.

Der er dog stor diskussion om effekten af dem. Nogle har oplevet gode resultater, andre har ikke. Personligt har jeg heller ikke oplevet, at de har haft nogen virkning, og denne oplevelse bakkes op af en række forsøg med både muldvarpe og mosegrise. Men det er en nem og billig løsning, hvis den virker, så er du frustreret over muldvarpe i haven, så kan du jo give det et forsøg og se, om du får bedre resultater end jeg.

Karbid mod muldvarpe

Man kan også anvende giftstoffet karbid til at bekæmpe muldvarpe. Det kan købes af private i byggemarkeder o.lign, og består af nogle små klumper af karbid. Disse klumper kommer du ned i muldvarpens gange, hvorefter du hælder vand over dem. De begynder så at ryge og udvikle en brandfarlig gas, der kan jage både muldvarpe og mosegrise væk.
Som med muldvarpeskræmmerne så er resultaterne meget svingende, alt efter hvem du spørger. Jeg har ikke oplevet nogen synderlige resultater med karbid, men hvis der er tale om en helt ny tilflytter, hvor gangsystemet endnu ikke har udviklet sig så meget, kan det muligvis have en effekt.

Få bugt med dit muldvarpeproblem

Der findes altså mange former for privat muldvarpebekæmpelse. Muldvarpefælderne anses som de mest effektive, men har man ikke lyst til at sætte fælder op, kan man eksperimentere med nogle af de andre tilbud i handlen. Vær dog opmærksom på, at mange oplever, at disse tilbud ikke er særligt effektive.

Skal du for alvor have held med din muldvarpebekæmpelse, så kontakt i stedet en professionel skadedyrsbekæmper. Hos Skadedyr Forbudt er du altid sikret ærlig snak, rimelige priser og en målrettet indsats mod dit skadedyrsproblem.

» Kontakt os her og få et uforpligtende tilbud på bekæmpelse af dine muldvarpe (LINK)

Få vores nyhedsbrev

Kære kunde.

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, skal du ikke være nervøs for at blive spammet! En gang imellem lægger vi et rigtigt godt tilbud op, og vi udgiver små artikler om årstidens skadedyr med gode råd om egenindsats.

Hvis vi har spændende nyheder om nye maskiner, der kan bekæmpe skadedyrene humant og giftfrit, er det også her, du kan få nyheden først. Og så informerer vi selvfølgelig om eventuelle ændringer i priser. Tilmeld dig trygt og velkommen til :-)

Venlig hilsen skadedyrforbudt.dk

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev