3 ekspertråd: undgå juletræets småkravl i huset

Dit flotte juletræ kommer direkte fra den levende natur. Så før du stiller det ind i din stue, er det en god ide at få alle insekter til at blive udenfor.

 Af Jesper Ulvedal, skadedyrsbekæmper

Et juletræ i stuen hører december til. Det pyntede træ og duften af gran minder os om julen og hyggelige stunder med familien. Men vær opmærksom på, at edderkopper, mariehøns, biller, ørentvister, fluer, bladlus og mange andre insekter har fundet et godt vinterhi under grantræets grene.

En brat opvågning

Når juletræet kommer fra juletræsplantagens kølige temperaturer og ind i din opvarmede stue, så bliver træets små beboere vækket og deres vinterdvale får en brat afslutning. Deres små kroppe får liv igen, og de begynder at forlade juletræet og myldre frem for at lede efter køligere gemmesteder i din stue.

Slip for småkravl

Hvis du vil undgå småkravl, der kribler ud af dit juletræ, så følg mine 3 bedste råd. 

  1. Den bedste måde at undgå insekter i stuen på, er ved at lade træet stå en dag eller to udenfor – enten på terrassen eller i garagen, inden du sætter det ind i stuen og pynter det. Så forsvinder de ofte af sig selv.
  2. Du kan også med fordel banke det et par gange hårdt mod jorden, før du bærer det ind, så flere insekter falder af. 
  3. En sjælden gang er de to metoder ikke nok. Hvis du stadig fornemmer, at du har et levende juletræ, så kan du sprøjte det med fluespray. Herefter lader du juletræet stå udenfor i mindst en time, inden du tager det ind.

Det sidste råd er dog meget sjældent nødvendigt at bruge. De to første får de fleste insekter til at forlade juletræet.

Juletræets insekter er helt harmløse

Jeg vil dog lige understrege, at de insekter, der tager bolig i juletræer, er helt harmløse. Det er ganske uskadelige insekter, som ofte kun lever få timer i din stue på grund af det varmechok, de får. Især økologiske juletræer, som er fuldstændig usprøjtede, gemmer på mange insekter.

Få vores nyhedsbrev

Kære kunde.

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, skal du ikke være nervøs for at blive spammet! En gang imellem lægger vi et rigtigt godt tilbud op, og vi udgiver små artikler om årstidens skadedyr med gode råd om egenindsats.

Hvis vi har spændende nyheder om nye maskiner, der kan bekæmpe skadedyrene humant og giftfrit, er det også her, du kan få nyheden først. Og så informerer vi selvfølgelig om eventuelle ændringer i priser. Tilmeld dig trygt og velkommen til :-)

Venlig hilsen skadedyrforbudt.dk

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev