Billig og hurtig bekæmpelse af myrer!

Nu er de her igen. Myrerne. De er måske ikke på listen over dine favoritdyr, men de hører alligevel med til naturens orden i din have. Til trods for det, kan de flittige små væsener være direkte skadelige, og derfor er det også rimeligt, at du har lidt medbestemmelse over, hvor de skal bo. Og i særdeleshed over hvor de ikke skal bo. For når de først har gjort deres indtog, kan de være svære at slippe af med igen. I de tilfælde hvor de er invaderende og generende, kan man være nødsaget til at bekæmpe dem.

Hvad er en myre?

Myrer er en familie af årevingede insekter og er nogle af de mest succesrige grupper af insekter. De findes i et utal af forskellige arter, f.eks. skovmyrer, flyvemyrer og havemyrer. De er på mange måder nogle fascinerende skabninger, idet de er en del af et meget kompliceret og organiseret system. En ny myre, en såkaldt arbejder, bruger de første dage af sit liv på at tage sig af dronningen og larverne. Herefter bliver den forfremmet til at grave eller lave andet arbejde i boet, og til sidst skal den skaffe føde og forsvare tuen. I en myretue lever der omkring 8000 myrer.

Myrer spiser primært søde væsker, som de samler i haven. Myrerne kan også tappe bladlus for en særlig sødlig væske som de afgiver. Myrer og bladlus lever ofte i et symbiotisk forhold, hvor myrerne spiser af bladlusenes væsker og de til gengæld beskytter bladlusene mod fjender, f.eks. mariehøns.

Vi mennesker har haft et blandet forhold til myrer gennem historien. På den ene side har man ofte brugt myrerne i fabler og børneeventyr som symbol på flid og samarbejde. Rent praktisk kan myrer komme os til gode i vores haver og anden natur ved at fjerne plagsomme insekter og gennemlufte jorden. På den anden side er de til stor irritation eller ligefrem alvorlig plage, når de invaderer vores huse og haver.

Den mest effektive bekæmpelse af myrer

Har myrerne bygget bo f.eks. under din terrasse eller dit hus, eller er de flyttet permanent indenfor, er det vores klare anbefaling at kontakte en professionel skadedyrsbekæmper. Hos skadedyrforbudt.dk bekæmper vi alle former for skadedyr, og vi gør det både nænsomt og samvittighedsfuldt.

Se vores priser på effektiv og skånsom bekæmpelse af myrer her

Hvor har myrer det bedst?

Myrer vil gerne have tørre og varme forhold, og gerne med et tag over hovedet. De kan bygge deres bo mange forskelige steder. Det kan være i store tuer i græsplænen, under havefliserne, under terrassen eller under gulvet i et hus. Myrerne er smarte og særdeles arbejdsomme, og de kan derfor finde plads til deres bo og klare sig under selv svære forhold.

Hvordan kan du selv bekæmpe myrerne?

Myrer elsker som sagt søde sager. Så første råd er at sørge for ikke at efterlade søde spor, f.eks. på din terrasse eller dit køkkenbord, i form af ispapir eller en tallerken med krummer fra eftermiddagens kagehygge. Det er også en rigtig god idé at huske at tømme skraldespanden og tørre bordene af. Har den første myre fundet vej til jeres køkkenbord, lægger den et duftspor, så alle dens myre-venner kan tage del i festmåltidet.

Er myrerne først kommet indenfor i huset, kan det være meget svært at finde ud af, hvor de egentlig er kommet fra. Myrer bevæger sig nemlig ofte flere hundrede meter væk fra deres bo i jagten på føde. Lykkes det dig at finde ud af hvor de i første omgang er kommet ind, skal du sørge for at få lukket af, så de ikke længere har let adgang til at komme ind. Det kan dog være svært at få spærret helt af.

Har myrerne allerede fundet vej under jeres terrasse, indendørs eller et andet uheldigt sted, er der en række ting du kan gøre for selv at forsøge at bekæmpe myrerne.

Myredåser og anden myregift
Der findes i handlen mange former for gift mod myrer. Mange af dem er gode til at punktbehandle og f.eks. tage det værste angreb af nyrer i et drivhus eller en vindueskarm, men det er sjældent, at de vil komme helt i bund med problemet.

Kogende vand
Hvis du kan komme til myrernes bo, så kan du hælde kogende vand direkte ned i myretuen. Det ødelægger boet og dræber samtidig en del af myrerne. Det skal du gøre flere gange, indtil boet er helt ødelagt eller myrerne bliver så trætte af det, at de finder et andet sted at holde til.

Kanel, kaffegrums og salt
Myrer kan ganske enkelt ikke døje kanel, kaffegrums eller salt. Så disse små våben kan bruges til at holde myrerne væk fra det ønskede område. Disse midler kan bruges både udendørs og indendørs. Det er ganske effektivt, men skal gøres over flere omgange for at blive ved med at holde myrerne på afstand.

Kartoffelmel, bagepulver og flormelis/sukker
Når disse ingredienser blandes, udgør de en ganske effektiv bekæmpelse af myrerne. Fordi myrerne elsker sødt (flormelis eller sukker), slæber de gerne denne blanding med hjem til boet, hvor de deler den med de andre myrer. Myrerne kan dog slet ikke fordøje blandingen og får en forstoppelse, som ender med at slå dem ihjel.

Gær
Du kan også vælge at blande gær med noget sødt som f.eks. sirup, honning eller flormelis. Tilsæt vand og sæt blandingen rundt omkring, så myrerne nemt kan komme til det. Denne blanding giver ligeledes myrerne forstoppelse, hvilket slår dem ihjel.

Eddike
Eddike er også et ganske effektivt middel til at jage myrerne væk. Hvis du vander det ud, holder de små myrer sig på afstand.

Få bugt med de små flittige myrer

Der er som beskrevet mange muligheder, man selv kan prøve af for at bekæmpe de små væsener, men ikke alle er lige venlige overfor myrerne – og heller ikke altid lige effektive. Ofte kan det nemlig være noget nær umuligt selv at komme myrerne til livs. Det er særligt tilfældet, hvis de har bygget deres bo under dit hus, i dine vægge eller et andet ufremkommeligt sted. Eller hvis de for alvor har invaderet dit hjem indenfor.

Er det tilfældet, så er mit bedste råd at kontakte en professionel skadedyrsbekæmper, så du kan få dit problem løst. Hos skadedyrforbudt.dk er du altid sikret ærlig snak, rimelige priser og en målrettet indsats mod dit skadedyrsproblem.

Ved du, at du kan tegne et billigt abonnement mod myrer hos skadedyrforbudt.dk?