Professionel og nænsom muldvarpebekæmpelse

 » Har du en muldvarp i haven? Få et tilbud om effektiv og nænsom muldvarpebekæmpelse

De fleste mennesker med have kender til muldvarpe og mange kender nok også til ærgrelsen over at se en ellers fin græsplæne helt ødelagt af muldvarpeskud. Ikke nok med at de store muldvarpeskud kan indeholde mere end 5 kg jord og derfor kan gøre betydelig skade på en græsplæne, så kan muldvarpens mange, underjordiske gange også nærmest underminere en plæne, så jorden føles gyngende at gå på og med store huller til følge.

Er en muldvarp et skadedyr?

Reelt er en muldvarp ikke et skadedyr. Den gør ikke nogen varig eller alvorlig skade på hverken natur eller bygninger. Men den kan alligevel ødelægge en græsplæne, og alle de sten, der kan komme med op, når den laver sine muldvarpeskud, kan nemt gå i græsslåmaskinen og ødelægge den. Så selvom muldvarpe ikke er skadedyr som sådan, er de stadig irriterende at få besøg af.

Dertil kommer så, at hvis du én gang har haft besøg af en muldvarp, så er de svære at slippe af med igen. Selv hvis du lykkes med at fange muldvarpen, vil en af den artsfæller som regel hurtigt overtage dens gange og grave videre.

Der er dog også fordele ved at have en muldvarp boende. Har du mange træer, kan dens gange være med til at skabe ventilation omkring rødderne, ligesom muldvarpen ynder at spise snegle og andre dyr, som kan spise vores blomster og afgrøder i haven. For de fleste er disse fordele dog ikke helt nok til at opveje irritationen over en have fyldt med muldvarpeskud.

Det mest effektive bekæmpelse af muldvarpe

Har du et stort problem med muldvarpe i haven, er det en god anbefaling at kontakte en professionel skadedyrsbekæmper. Hos Skadedyrforbudt.dk har vi lang erfaring med at håndtere muldvarpeproblemer. En effektiv strategi er at tænke langsigtet med et abonnement.

Hos Skadedyrforbudt bekæmper vi muldvarpe ved hjælp fælder/sakse og fosforbrintegas.

Gasarten phosphorbrinte er ekstremt giftigt i op til en uge efter udlægning i gangene. De små “piller” phosphor-pellets må højst benyttes 10 meter fra bebyggelse. Fosforbrinte må kun bruges, når temperaturen er over 5 grader og det samtidig er tørt vejr. Derfor falder valget af bekæmpelse oftest på fælder.

» Kontakt os her for et uforpligtende tilbud på bekæmpelse af muldvarpe (LINK)

Muldvarp eller mosegris?

Muldvarpe og mosegrise minder meget om hinanden, men er dog to helt forskellige dyr. Muldvarpen lever af orme, insekter, snegle og andre smådyr, mens mosegrisen lever af plantedele, hvilket kan gå hårdt ud over en køkkenhave. Det trænede øje kan se, om du har besøg af en mosegris eller en muldvarp ved at kigge på skuddene. Et muldvarpeskud er som regel meget regelmæssigt og ensartet, samt lukket til i toppen, mens mosegrisens skud tit er mere fladt og ofte åbent, så man kan se ned i gangene. Oftest laver en mosegris slet ikke skud, men udelukkende huller.

» Læs mere om bekæmpelse af mosegrise her (LINK)

Hvorfor har man muldvarpe i haven?

Muldvarpe findes både på marker, i parker og i skove, så det er altså ikke kun de private haver, der står for skud. Men muldvarpe foretrækker en god jord med masser af orme, biller, larver, snegle, insekter og andre smådyr, som den kan leve af, og lige præcis de forhold finder den især i de private haver.

I sig selv gør muldvarpen som sagt ikke nogen skade. Det er udelukkende af kosmetiske årsager, man vælger at bekæmpe dem, og derfor skal man selvfølgelig gøre op med sig selv, hvor stort et problem, muldvarpen reelt udgør. Når det er sagt, så kan det være voldsomt irriterende, når både græsplæne og bede ødelægges og vendes rundt, fordi man har fået besøg af en muldvarp.

Kan jeg selv bekæmpe muldvarpe?

Ja, du kan godt selv bekæmpe muldvarpe. Der findes flere former for muldvarpebekæmpelse, som du selv kan eksperimentere med, hvis du har fået besøg af en muldvarp:

Muldvarpefælder
Først og fremmest findes der forskellige muldvarpefælder, som du selv kan købe i byggemarkeder og tilsvarende butikker. En muldvarpefælde fungerer i princippet på samme måde som en gammeldags musefælde, nemlig med en slags saks, der udløses, når muldvarpen kommer ind i fælden. Saksen smækker så sammen om muldvarpen, der dør på stedet. Muldvarpefælder anses som den mest effektive form for muldvarpebekæmpelse.
Når du ser de første muldvarpeskud i haven, skynder du dig at sætte en muldvarpefælde ned i én af gangene mellem to af de mest friske skud, eller ned i selve skuddet. Tjek dagligt om der er gået en muldvarp i fælden, eller om noget andet kan have udløst fælden, så den skal spændes igen.

Normalt lever muldvarpe alene, så går der en muldvarp i fælden, har du højst sandsynligt fanget synderen. Desværre har muldvarpe det med at overtage hinandens gange, og derfor skal du nok betragte din muldvarpebekæmpelse som et fortløbende projekt.

Muldvarpeskræmmere

Der findes efterhånden også mange former for muldvarpeskræmmere i handlen. De fungerer ved at udsende en højfrekvent lyd, som skulle forplante sig i jorden og dermed jage muldvarpen væk.

Der er dog stor diskussion om effekten af dem. Nogle har oplevet gode resultater, andre har ikke. Vi oplever ikke, at de har nogen nævneværdig virkning, og denne oplevelse bakkes op af en række forsøg med både muldvarpe og mosegrise. Men det er en nem og billig løsning hvis den virker, så er du frustreret over muldvarpe i haven, så kan du jo give det et forsøg og se, om du får bedre resultater end os.

Få bugt med dit muldvarpeproblem

Der findes altså flere former for muldvarpebekæmpelse. Muldvarpefælderne anses som de mest effektive, men har man ikke lyst til at sætte fælder op, kan man eksperimentere med nogle af de andre tilbud i handlen. Vær dog opmærksom på, at mange oplever, at disse tilbud ikke er særligt effektive.

Skal du for alvor have held med din muldvarpebekæmpelse, så kontakt i stedet en professionel skadedyrsbekæmper. Hos Skadedyrforbudt.dk er du altid sikret ærlig snak, rimelige priser og en målrettet indsats mod dit skadedyrsproblem.

» Kontakt os og få et uforpligtende tilbud på bekæmpelse af dine muldvarpe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *